GR

Blog Μεταιχμίου


RSS ΑΠΟ ΤΟ 17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Μια ζωγραφιά της Δέσποινας, μαθήτριας της Ε΄ Δημοτικού, που εμπνεύστηκε από το βιβλίο Κοντά στις ράγιες.Σχόλια (0)

ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ - Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Η ταυτότητα της Άλκης Ζέη από το 2ο Γυμνάσιο Π. Φαλήρου


Και μια ευχή από τη μαθήτρια Δέσποινα Ζ. για την Άλκη Ζέη.
Σε κάποιους ο Θεός έδωσε την ικανότητα να τραγουδούν όμορφα, να σχεδιάζουν, να χορεύουν. Σε εσάς έδωσε την ικανότητα να μαγεύετε τον κόσμο μέσα απ’ τις ιστορίες σας! Σας παρακαλώ μη σταματήσετε ποτέ να διαδίδετε αυτή τη μαγεία! Ο κόσμος χρειάζεται τα βιβλία σας!

Σχόλια (0)

ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ - Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Οι μαθήτριες του Ε1 τμήματος Μαρία Γκραντινάρου, Ειρήνη Βασιλειάδη, Χριστίνα Μαρκάκη και Μαρία Ζουλού ζωγράφισαν κάποια αποσπάσματα από το βιβλίο Κοντά στις ράγιες. Δείτε μία από τις ζωγραφιές τους.Σχόλια (0)

ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Η Άλκη Ζέη επισκέφθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων και οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού της χάρισαν καταπληκτικές ζωγραφιές με θέμα Το καπλάνι της βιτρίνας. Δείτε τη ζωγραφιά της μαθήτριας Καλομοίρας Φιλίππου και διαβάστε το ποίημα που έγραψαν τα παιδιά.
Πίσω από την πόρτα
στέκει η σκούπα
Πάνω από τον κόσμο
ο ουρανός


Κι εμείς μαζί στο Λαμαγάρι
Δίπλα στη βρύση
άσπρη κούπα
Κάτω από τη νύχτα
ζει το φως

Κι εμείς μαζί στο Λαμαγάρι
στην αμμουδιά και στο νερό
Κι από το τρύπιο μας ταγάρι
παιχνίδια αδειάζουμε σωρόΣχόλια (1)

ΑΠΟ ΤΟ 104ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Οι μαθητές του Δ1 τμήματος με δασκάλα την κα Ελένη Κοντού μας έστειλαν εικονογραφημένο τον Μεγάλο περίπατο του Πέτρου.
Τα παιδιά ζωγράφισαν σκηνές από το βιβλίο και μας έστειλαν τις εξαιρετικές ζωγραφιές τους.
Εμείς σκανάραμε μερικές και σας τις δημοσιεύουμε ΕΔΩ.

Σχόλια (0)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ - Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

1ο Δ.Σ. Ηρακλείου Κρήτης

49ο Δ.Σ. Ηρακλείου Κρήτης

1ο Δ.Σ. Ναυπλίου

Δ.Σ. Βαμβακούς Φαρσάλων

6ο Διαπολιτισμικό Δ.Σ. Ευόσμου

11ο Δ.Σ. Ευόσμου

9ο Δ.Σ. Ιλίου

4ο Δ.Σ. Αγίων Αναργύρων

2ο Δ.Σ. Βριλησσίων

Λεόντειο Δ.Σ. Νέας Σμύρνης

70ό Δ.Σ. Αθηνών

Ράλλεια Πειραματικά Σχολεία Π.Τ.Δ.Ε.Σχόλια (0)

ΑΠΟ ΤΟ 4Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ - Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Ε1 και Ε2 μας έστειλαν πολύ όμορφες ζωγραφιές εμπνευσμένες από τα βιβλία της Άλκης Ζέη που διάβασαν.
Δημοσιεύουμε κάποιες ενδεικτικά.

Σχόλια (0)

ΑΠΟ ΤΟ 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ - Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Η μαθήτρια της Δ΄ Δημοτικού Ιωάννα Τεξακαλίδου (τμήμα Δ1 με δασκάλα την κα Σωτηρία Ψαλίδα) αποτύπωσε στο χαρτί το γαϊδουράκι, τον Πλάτωνα, τον αχώριστο φίλο του Βάνια και της Ίρα, καθώς και το καπλάνι, και μας έστειλε τις ζωγραφιές της.

Σχόλια (0)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΚΗ ΖΕΗ - Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Οι μαθητές συνομιλούν μέσω skype με την Άλκη Ζέη, τη σημαντικότερη εν ζωή συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου που δραματοποίησαν τον Μεγάλο περίπατο του Πέτρου θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από τη θεατρική τους παράσταση.

Σάββατο, 26 Μαΐου 2012, στις 11 το πρωί, στην 9η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (εγκαταστάσεις HELEXPO, περίπτερο 13, Παιδική Γωνιά)


Σχόλια (0)

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ «Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ» - Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης «Ο θαυμαστός κόσμος της ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ» έφτασε αισίως στο τέλος του και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τους τριάντα (30) τυχερούς μαθητές που ανέδειξε η κλήρωση. Συγχαρητήρια σε όλους και όλες!

Η καλύτερη ώρα έφτασε! Η ώρα των δώρων

Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
1. Ευδοκία Δομβρίδου (Δ. Σ. Κεραμωτής Καβάλας, με δασκάλα την κα Αικατερίνη Λεπίδα). Κερδίζει ένα ποδήλατο.
2. Μαρία Σπυρίδου (Δ. Σ. Φούρκας-Κασσανδρινού Χαλκιδικής, με δασκάλα την κα Αργυρή Βαΐου). Κερδίζει ένα πατίνι.
3. Μαρία-Αρετή Πετράκη (2ο Δ. Σ. Πειραιά «Ουρουγουάη», Δ2 με δασκάλα την κα Ελένη Κασιμάτη). Κερδίζει ένα mp3 και βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 €.
4. Γιώργος Γιαννικάκης (14ο Δ. Σ. Χανίων, Δ1 με δασκάλα την κα Ζαχαρένια Λιονάκη). Κερδίζει ένα mp3 και βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 €.
5. Πάρης Ντόνας (Δ. Σ. Ταξιαρχών Τρικάλων, με δάσκαλο τον κο Βασίλειο Γεωργουλόπουλο). Κερδίζει μια σχολική τσάντα και βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 €.
6. Παναγιώτης Αργύρης (1ο Πρότυπο Δ. Σ. Ιωαννίνων, Δ1 με δασκάλα την κα Σοφία Στρατηδάκη). Κερδίζει μια σχολική τσάντα και βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 €.
7. Ανδριάνα Σαμαρά (Δ. Σ. Συκουρίου Λάρισας, Δ2 με δασκάλα την κα Παρασκευή Τσατσαρή). Κερδίζει μια σχολική τσάντα και βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 €.
8. Δημήτρης Παπάρας (Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Δ4 με δασκάλα την κα Ιωάννα Χρήστου). Κερδίζει ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι και βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 €.
9. Κατερίνα Αϊβαλιώτη (Δ. Σ. Σκάλας Λακωνίας, με δασκάλα την κα Ελένη Γιαννακοπούλου). Κερδίζει ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι και βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 €.
10. Λεωνίδας Κουτσογιάννης (Σχολείο Παιδαγωγική, Δ2 με δασκάλα την κα Αναστασία Μπάλλια). Κερδίζει ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι και βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 €.

Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
1. Σπυριδούλα Ρουμελιώτη (5ο Δ. Σ. Καρδίτσας, τμήμα Ε3 με δασκάλα την κα Ευαγγελία Κωνσταντή). Κερδίζει ένα ποδήλατο.
2. Γιάννης Καλκεντινίδης (4ο Δ. Σ. Βέροιας, τμήμα Ε1 με δασκάλα την κα Κυριακή Γανοπούλου). Κερδίζει ένα πατίνι.
3. Αφεντούλης Αφεντουλίδης (8ο Δ. Σ. Κομοτηνής, με δασκάλα την κα Μαρίνα Ανδρικοπούλου). Κερδίζει ένα mp3 και βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 €.
4. Κάσια Κοβάλσκα (13ο Δ. Σ. Ρόδου, Ε2 με δάσκαλο τον κο Κωνσταντίνο Νερουλίδη). Κερδίζει ένα mp3 και βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 €.
5. Κωνσταντίνα Μακρή (21ο Δ. Σ. Ιωαννίνων, Ε2 με δασκάλα την κα Αντιγόνη Μπενέκα). Κερδίζει 10 κινηματογραφικά εισιτήρια σε κινηματογράφους της ODEON.
6. Νίκη Χατζόγλου (Δ. Σ. Δρεπάνου Κοζάνης, με δασκάλα την κα Σόνια Γεροντίδου). Κερδίζει μια σχολική τσάντα και βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 €.
7. Κωνσταντίνος Σκλεπάρης (4ο Δ. Σ. Παπάδου Γέρας Λέσβου, με δάσκαλο τον κο Ευστάθιο Ζαχαριάδη). Κερδίζει μια σχολική τσάντα και βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 €.
8. Δήμητρα Καλλιντεράκη (Ράλλεια Πειραματικά Σχολεία Π.Τ.Δ.Ε, Ε1 με δασκάλα την κα Γεωργία Γέννια). Κερδίζει μια σχολική τσάντα και βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 €.
9. Παναγιώτα-Μαρία Μπερούκα (Δ. Σ. Χαβαρίου Ηλείας, με δασκάλα την κα Ελένη Χρυσανθακοπούλου). Κερδίζει ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι και βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 €.
10.Γιώργος Ανωγειανάκης (Δ. Σ. Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου Κρήτης, Ε2 με δασκάλα την κα Βασιλική Ζευγαρά). Κερδίζει ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι και βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 €.

ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
1. Χριστίνα Ψυχογυιού (1ο Δ. Σ. Αγίου Στεφάνου, τμήμα ΣΤ2 με δασκάλα την κα Αρετή Μπρούνου). Κερδίζει ένα ποδήλατο.
2. Χρήστος Γαϊτανίδης (Εκπαιδευτήρια Βέροιας Ι. Σαφαρίκας – Ι. Μπαρμπαρούσης, με δασκάλα την κα Αθηνά Τουλίκα). Κερδίζει ένα πατίνι.
3. Γιάννος Πράσσας (135ο Δ. Σ. Αθηνών, τμήμα ΣΤ1 με δασκάλα την κα Βασιλική Μεσίτου). Κερδίζει ένα mp3 και βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 €.
4. Κάτια Ρίππη (Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο, ΣΤ2 με δασκάλα την κα Έλενα Γεωργούλη). Κερδίζει ένα mp3 και βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 €.
5. Μάρθα Ζιάμπα (13ο Δ. Σ. Βύρωνα, ΣΤ2 με δάσκαλο τον κο Τάσο Γαλάνη). Κερδίζει 10 κινηματογραφικά εισιτήρια σε κινηματογράφους της ODEON.
6. Ναταλία Ράπτη (22ο Δ. Σ. Λάρισας, ΣΤ2 με δασκάλα την κα Ευαγγελία Παπαδοπούλου). Κερδίζει μια σχολική τσάντα και βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 €.
7. Σωτηρία Αϋφαντή (4ο Δ. Σ. Φαρσάλων, ΣΤ2 με δασκάλα την κα Ευθυμία Τριανταφύλλου). Κερδίζει μια σχολική τσάντα και βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 €.
8. Ελένη Καπνοπούλου (1ο Δ. Σ. Μενεμένης Θεσσαλονίκης, ΣΤ1 με δασκάλα την κα Σοφία Αλεξανδρίδου). Κερδίζει ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι και βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 €.
9. Αγνή Καλκετινίδου (7ο Δ. Σ. Κοζάνης, με δάσκαλο τον κο Κωνσταντίνο Αρβανίτη). Κερδίζει ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι και βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 €.
10. Βασιλική Καραβέργου (Μανιάειο 6ο Δ. Σ. Καλύμνου, με δασκάλα την κα Σεβασμία-Αικατερίνη Κουτσουράη). Κερδίζει ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι και βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 €.

Οι νικητές πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας (στο τηλ. 211 3003500, εσωτ. 523, ή στο e-mail schools@metaixmio.gr, κα Μαρία Γεροσίδερη) για να μας δώσουν τα πλήρη στοιχεία τους (διεύθυνση, τηλέφωνο).
Όσοι κατοικούν στην Αττική μπορούν να παραλάβουν το δώρο τους από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα, τηλ. 211 3003580, ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, Σάββατο: από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι). Μια καλή ευκαιρία είναι το Σάββατο, 19 Μαΐου 2012, όπου στις 12 το μεσημέρι θα σας περιμένει η Άλκη Ζέη για να σας γνωρίσει από κοντά.Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει πρώτα να προηγηθεί τηλεφωνική συνεννόηση.
Όσοι κατοικούν στην υπόλοιπη Ελλάδα θα λάβουν το δώρο τους ταχυδρομικά, αφού προηγηθεί πρώτα τηλεφωνική συνεννόηση.
 
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για μια ακόμα φορά για τη συμμετοχή όλων των μαθητών, και όσων «τερμάτισαν» αλλά και όσων «έτρεξαν» με την Άλκη Ζέη, αλλά δεν κατάφεραν να διαβάσουν όλα τα βιβλία της. Σας ευχαριστούμε επίσης για τα γράμματα, τις ιστορίες, τις ζωγραφιές, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που μας στείλατε. Πολλά από αυτά έχουν ήδη αναρτηθεί στο blog www.metaixmio.gr/blog.aspx. Μας συγκίνησαν πολύ και εμάς και την Άλκη Ζέη!
Οι ομαδικές ιστορίες που έγραψαν τα τμήματα της ΣΤ΄ τάξης διαβάζονται και αξιολογούνται από την κριτική μας επιτροπή. Οι καλύτερες θα δημοσιευτούν στην παιδική μας εφημερίδα των εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Παιδιά, διάλειμμα! και θα αναρτηθούν στον δικτυακό τόπο www.metaixmio.gr.
Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς των δώρων για την ευγενική προσφορά τους.
• Τα ποδήλατα είναι ευγενική προσφορά της εταιρείας PODILATO O.E. www.podilato.com.gr.
• Τα πατίνια Maxi Micro είναι ευγενική προσφορά της εταιρείας ATHLETIC POINT www.micro-scooters.gr.
• Τα κινηματογραφικά εισιτήρια είναι ευγενική προσφορά της ODEON (www.odeon.gr), μπορούν να εξαργυρωθούν οποιαδήποτε ώρα από Δευτέρα έως Πέμπτη για οποιαδήποτε 2D προβολή. Ισχύουν για τους κινηματογράφους ODEON στην Αθήνα (ODEON STARCITY, ODEON KOSMOPOLIS, ODEON ΟΠΕΡΑ, ODEON ΕΜΠΑΣΣΥ NOVA, ΟDEON ΓΛΥΦΑΔΑ), στη Θεσσαλονίκη (ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ), στην Τρίπολη (ODEON CINEVILLE), στα Γιάννενα (ODEON PARALIMNIO), στην Ξάνθη (ODEON COSMOS), στην Κομοτηνή (ODEON ΚΟΜΟΤΗΝΗ), στο Ηράκλειο Κρήτης (ODEON TALOS) και στη Χαλκίδα (ODEON ΜΑΓΙΑ).
• Οι σχολικές τσάντες δημοτικού NBA & Forever Friends είναι ευγενική προσφορά της εταιρείας GIM www.gimsa.gr.
• Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια (1. Εργαστήριο Χημείας και 2. Οχήματα & Ηλιακή ενέργεια) είναι ευγενική προσφορά της εταιρείας AS Company (www.ascompany.gr) από τη σειρά «Μαθαίνω & Δημιουργώ».
• Τα mp3 είναι ευγενική προσφορά της εταιρείας CRYPTO www.crypto.gr, www.cryptoelectronics.gr.
• Τα βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι ονομαστικής αξίας έως 50 ευρώ, εκπαιδευτικά βοηθήματα ή παιδικά βιβλία της επιλογής σας.

Τώρα που ο Μαραθώνιος έφτασε στο τέλος του, θα θέλαμε πολύ να μας πείτε τις δικές σας απόψεις και σκέψεις γι’ αυτή την πρωτοβουλία. Εάν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες σας, εάν σας βοήθησε στο έργο σας σχετικά με το πρόγραμμα  φιλαναγνωσίας. Στείλτε μας τις επισημάνσεις σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση schools@metaixmio.gr, ώστε να τις λάβουμε υπόψη μας για μελλοντικές παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Μην ξεχνάτε πως το μεγαλύτερο δώρο είναι η απόλαυση της ανάγνωσης! Ραντεβού του χρόνου με νέες πρωτοβουλίες και δράσεις για τη φιλαναγνωσία, γιατί ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ!Σχόλια (0)