GR

Ήρωες και ηρωίδες του χτες και του σήμερα

θέματα: Ιανουάριος 2017


RSS ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Γ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

6ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης «Ήρωες και ηρωίδες του χτες και του σήμερα»

για τους μαθητές και τις μαθήτριες

της Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού,

Οκτώβριος 2016-Μάιος 2017

Smiley faceΑγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ερωτηματολόγιο του 6ου Μαραθωνίου Ανάγνωσης που απευθύνεται στους μαθητές της Γ’ Δημοτικού δεν περιέχει τις ερωτήσεις και δραστηριότητες που αντιστοιχούν στο βιβλίο Το τραγούδι των Σειρήνων του Κώστα Πούλου, το οποίο περιλαμβάνεται στα βιβλία που πρέπει να διαβάσουν οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού. Το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει εκ παραδρομής ερωτήσεις που αφορούν το βιβλίο Το αίνιγμα της Σφίγγας του ίδιου συγγραφέα. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία.

Για την ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού σύντομα θα παραλάβετε συμπληρωματικό υλικό που αποτελείται από ένα φύλλο Α4 με τις σωστές ερωτήσεις και δραστηριότητες, βασισμένες στο βιβλίο Το τραγούδι των Σειρήνων, με τις οποίες θα διαγωνιστούν οι μαθητές σας. Τις ερωτήσεις που αφορούν Το αίνιγμα της Σφίγγας μπορείτε να τις αξιοποιήσετε στην τάξη σας σε περίπτωση που θα θέλατε να επεξεργαστείτε και το εν λόγω βιβλίο.

Υπενθυμίζουμε ότι τα παιδιά θα πρέπει να απαντήσουν στις ερωτήσεις που αφορούν και τα τέσσερα βιβλία: Η αρπαγή του Κέρβερου, Τα μήλα των Εσπερίδων, Το τραγούδι των Σειρήνων και Λαβύρινθος και Μινώταυρος (εκτός από τις δραστηριότητες που αναφέρονται ως προαιρετικές). Ως εκ τούτου θα σας παρακαλούσαμε στην επιστροφή των ερωτηματολογίων που θα γίνει τον Απρίλιο να συμπεριλάβετε συμπληρωμένο και το συμπληρωματικό υλικό, συνημμένο στο ερωτηματολόγιο του κάθε μαθητή σας.


Σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την προσοχή και την κατανόησή σας.

Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές σας!


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τον 6ο Μαραθώνιο μπορείτε να επικοινωνείτε με:

• την κα Δαρεία Τζαννετάκη (211 3003500, εσωτ. 268, marathonios@metaixmio.gr).Σχόλια (0)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ 6ΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ - Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

6ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης «Ήρωες και ηρωίδες του χτες και του σήμερα»

για τους μαθητές και τις μαθήτριες

της Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού,

Οκτώβριος 2016-Μάιος 2017

Smiley faceΑγαπητές φίλες / Αγαπητοί φίλοι,

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά, με υγεία και δημιουργία.
Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε ότι η αποστολή των ερωτηματολογίων για τον 6ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης «Ήρωες και ηρωίδες του χτες και του σήμερα» έχει ήδη ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του μηνός. Εάν κάποιο σχολείο δεν έχει παραλάβει τα ερωτηματολόγια έως τις 6 Φεβρουαρίου, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στο e-mail: marathonios@metaixmio.gr.
Τα ερωτηματολόγια είναι ατομικά για κάθε παιδί και πρέπει να δοθούν σε όσους μαθητές και μαθήτριες συμμετέχουν στον Μαραθώνιο. Είναι στην ευχέρεια του υπεύθυνου εκπαιδευτικού να αποφασίσει εάν τα ερωτηματολόγια θα δουλευτούν και θα απαντηθούν στην τάξη ή στο σπίτι από τους μαθητές.
Τα παιδιά θα πρέπει να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις (εκτός από τις δραστηριότητες που αναφέρονται ως προαιρετικές).
Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων που συμμετέχουν στον Μαραθώνιο θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια και να μας τα επιστρέψουν το αργότερο έως τις 9 Απριλίου 2017 (στα ερωτηματολόγια αναγράφεται ότι οι μαθητές θα πρέπει να δώσουν στους δασκάλους τους τα ερωτηματολόγια έως τις 31 Μαρτίου, ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για να μας τα επιστρέψετε).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα περιμένετε δική μας ενημέρωση για να επιστρέψετε τα ερωτηματολόγια. Θα σας δώσουμε σαφείς οδηγίες πού και πότε πρέπει να σταλούν για να διασφαλίσουμε τη σωστή παραλαβή τους.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Οι ερωτήσεις και οι δραστηριότητες του 6ου Μαραθωνίου έχουν σχεδιαστεί από τους συγγραφείς των βιβλίων. Στη διαμόρφωση του υλικού πολύτιμη ήταν και η συμβολή έμπειρων εκπαιδευτικών από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Οι ερωτήσεις έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία και αφορούν το περιεχόμενο και το κείμενο, όσο και την εικόνα. Μεταξύ άλλων υπάρχουν και ερωτήσεις-παιχνίδια (ακροστιχίδες και σταυρόλεξα).
Οι ερωτήσεις ταξινομούνται σε κλειστές και ανοικτές (από παιδαγωγική άποψη). Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις κλειστού τύπου (ανάμνηση ή ανάκληση και κατανόηση βασικών εννοιών) θα προκύψουν από τη δραστηριοποίηση της μνήμης. Οι ερωτήσεις ανοικτού τύπου (αναλυτική και συνθετική σκέψη, αξιολογική κρίση, ανάπτυξη φαντασίας, δημιουργικότητα) θα κεντρίσουν τη σκέψη των παιδιών και θα τα ωθήσουν να εκφράσουν τη γνώμη ή τα συναισθήματά τους πάνω σε διάφορα θέματα των βιβλίων που διάβασαν.
Τέλος, δίνονται προτάσεις προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για προαιρετικές εργασίες, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν συνέχεια της συζήτησης για κάποιο βιβλίο.

Καλή δουλειά και καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές σας!

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τον 6ο Μαραθώνιο μπορείτε να επικοινωνείτε με:
• την κα Δαρεία Τζαννετάκη (211 3003500, εσωτ. 268, marathonios@metaixmio.gr).Σχόλια (0)