GR

Ο συναρπαστικός κόσμος της εικονογραφήγησης

θέματα: Απρίλιος 2013


RSS ΚΛΗΡΩΣΗ ΝΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ - Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Ο 2ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης «Ο συναρπαστικός κόσμος της εικονογραφήγησης» έφτασε αισίως στο τέλος του (όσα σχολεία δεν έχουν ακόμη επιστρέψει τα ερωτηματολόγια μπορούν να το κάνουν έως τις 10 Απριλίου, δείτε εδώ τις οδηγίες επιστροφής) και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλα τα σχολεία για τη συμμετοχή των μαθητών τους, και όσων «τερμάτισαν» αλλά και όσων «έτρεξαν» με τα κόμικς της Οδύσσειας και του Αριστοφάνη, αλλά δεν κατάφεραν να τα διαβάσουν όλα. Ευχαριστούμε επίσης τους εκπαιδευτικούς για τα γράμματα, τις ζωγραφιές, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που μας έστειλαν. Πολλά από αυτά μπορείτε να τα δείτε δημοσιευμένα στο blog του 2ου Μαραθωνίου.

H μεγάλη μέρα της κλήρωσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013, στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81), στη Θεσσαλονίκη, στις 6:30 το απόγευμα, με την παρουσία των δημιουργών Τάσου Αποστολίδη και Γιώργου Ακοκαλίδη.
Η κλήρωση είναι ανοιχτή στα σχολεία που συμμετείχαν στον 2ο Μαραθώνιο. Όσα παιδιά και εκπαιδευτικοί επιθυμούν μπορούν να παρευρεθούν στην κλήρωση και να γνωρίσουν από κοντά τους δημιουργούς.

Σαράντα (40) συνολικά μαθητές/τριες, δέκα (10) παιδιά από κάθε τάξη (Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού) θα κερδίσουν πλούσια δώρα (για τα οποία θα ενημερωθείτε σύντομα μέσω του δικτυακού μας τόπου και με νέα επιστολή).

Η εκδήλωση θα κλείσει με προβολή της Λυσιστράτης σε κινούμενα σχέδια, ενώ σας περιμένουν διαδραστικά παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις. Εάν ενδιαφέρεστε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση της κλήρωσης, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: info@oxygono.metaixmio.gr σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail) ή, εάν είστε εκπαιδευτικός, το σχολείο και τον αριθμό των μαθητών που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση, καθώς και την ένδειξη: ΚΛΗΡΩΣΗ 2ου ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ.

Τώρα που ο 2ος Μαραθώνιος έφτασε στο τέλος του, θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε τις απόψεις και τις σκέψεις των εκπαιδευτικών γι’ αυτή την πρωτοβουλία. Εάν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους, εάν τους βοήθησε στο έργο τους σχετικά με το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να μας στείλουν τις επισημάνσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση schools@metaixmio.gr, ώστε να τις λάβουμε υπόψη μας για μελλοντικές παρόμοιες πρωτοβουλίες.


Σχόλια (0)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ - Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Θερμή παράκληση να διαβάσετε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες και να τις τηρήσετε όσο πιο πιστά μπορείτε για τη διευκόλυνση όλων μας.
• Τα σχολεία που συμμετέχουν στον Μαραθώνιο με περισσότερα από ένα τμήματα και τάξεις θα πρέπει να συγκεντρώσουν σε ένα πακέτο τα ερωτηματολόγια και να μας τα έχουν στείλει έως τις 10 Απριλίου (καταληκτική ημερομηνία με σφραγίδα αποστολής η 10η Απριλίου).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα θέλαμε να μην σταλούν πολλά διαφορετικά πακέτα (από κάθε τμήμα ξεχωριστά), αλλά ένα πακέτο από κάθε σχολείο.
• Στο συνολικό πακέτο του σχολείου θα υπάρχουν υποφάκελοι με τα ερωτηματολόγια κάθε τμήματος. Σε κάθε υποφάκελο να αναγράφεται η τάξη και το τμήμα, καθώς και ο αριθμός των συμπληρωμένων ερωτηματολογίων που εσωκλείονται.
• Η διεύθυνση αποστολής είναι: Για τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, κατάστημα Γενικής Ταχυδρομικής, Β. Ταβάκη 1 και Σωτ. Πέτρουλα, 57001, Θέρμη Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310 466998. Στο πακέτο να αναγράφεται: Για τον 2ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης «Ο συναρπαστικός κόσμος της εικονογραφήγησης». Για περαιτέρω πληροφορίες ή απορίες, θα επικοινωνείτε με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στο τηλ. 211 3003500 (και όχι με το κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής στη Θέρμη).
• Η επιστροφή των ερωτηματολογίων θα γίνει μέσω της εταιρείας Γενική Ταχυδρομική.
Τα έξοδα της αποστολής αναλαμβάνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το δίκτυο καταστημάτων της Γενικής Ταχυδρομικής με όλα τα σημεία εξυπηρέτησης στην Ελλάδα, ανά περιοχή τα τηλέφωνά τους και τα e-mail τους. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.taxydromiki.gr μπορείτε να βρείτε μέσω χάρτη σε ποιο κατάστημα ανήκει η περιοχή σας αλλά και το πλησιέστερο κατάστημα στο σχολείο σας, εισάγοντας τη διεύθυνση (οδός, αριθμός, περιοχή).
Επικοινωνήστε με το κοντινότερο κατάστημα της περιοχής σας για να παραλάβει από το σχολείο σας το πακέτο που θα έχετε ετοιμάσει (να τονίσετε ότι η χρέωση είναι του παραλήπτη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν θα καταβάλετε κάποιο χρηματικό ποσό για την αποστολή, ακόμα και αν κάτι τέτοιο σας ζητηθεί από το κατάστημα που θα σας εξυπηρετήσει. Σε αυτή την περίπτωση να μας ενημερώσετε αμέσως.


Σχόλια (0)

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΡΩΝ - Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Οι μαθητές της Δ΄ και της ΣΤ΄ Δημοτικού συμμετείχαν στον Μαραθώνιο διαβάζοντας Ομήρου Οδύσσεια και τις κωμωδίες του Αριστοφάνη.
Οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού και η δασκάλα τους, η κα Σταυρούλα Τρέντσιου, μας έστειλαν και τη σχολική τους εφημερίδα, όπου ο μαθητής Αντώνης Δούμας γράφει:

Αγαπητό Μεταίχμιο,
Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στον 2ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης και εμείς και η ΣΤ΄ τάξη. Μας ταξιδέψατε με τα βιβλία του Οδυσσέα, τα καταπληκτικά κείμενα και τις εικόνες, αλλά και με τα βιβλία του Αριστοφάνη. Το «ταξίδι» μας ήταν αξέχαστο και οι δραστηριότητες του ερωτηματολογίου διασκεδαστικές. Εγώ αγάπησα αυτά τα βιβλία και όλα τα παιδία νομίζω ότι μαγεύτηκαν από τις εικόνες, που έμοιαζαν με αληθινές. Ελπίζω να υπάρξει και 3ος μαραθώνιος ανάγνωσης και να είναι ακόμα πιο συναρπαστικός.


Σχόλια (0)

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

picΣυμμετέχοντας στον 2ο Μαραθώνιο ανάγνωσης «Ο συναρπαστικός κόσμος της εικονογράφησης», οι μαθητές της Ε1 τάξης ετοίμασαν με τη βοήθεια της δασκάλας τους Χριστίνας Παππά ένα βίντεο στο οποίο περιγράφουν τη δράση τους. Τη δημιουργία τους αυτή θα την παρουσιάσουν στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο στις 19 και 20 Απριλίου.
Τα παιδιά διάβασαν τα βιβλία, αναζήτησαν πληροφορίες στη βιβλιοθήκη τους και στο Διαδίκτυο, συζήτησαν στην τάξη, στρώθηκαν στη δουλειά και στο βίντεο θα δείτε πολλά από τα έργα τους. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά τους.


Σχόλια (0)