GR

Blog Μεταιχμίου

θέματα: Μάρτιος 2012


RSS ΑΠΟ ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ - Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Δ1 έγραψαν γράμματα για την Άλκη Ζέη καθώς και ιστορίες. Εδώ σας δημοσιεύουμε ενδεικτικά κάποιες από τις δουλειές τους.

Διαβάστε την ιστορία που έγραψε η Μαρία Ανδριανοπούλου

«Μια φορά και έναν καιρό στην Τελειοχώρα»
Μια φορά και έναν καιρό σε μια χώρα μακρινή ήταν ένα βασίλειο που την εξουσία την είχαν τα παιδιά. Τίποτε δε γινόταν σε εκείνη τη χώρα εάν πρώτα δεν το ενέκριναν τα παιδιά. Από τα πολύ μικρά έως τα μεγάλα και σπουδαία.
Η δικαιοσύνη, η αλήθεια, η συνέπεια, το θάρρος, η ευγνωμοσύνη, η αγάπη, όλα μα όλα τα καλά αισθήματα υπήρχαν ανάμεσα στους κατοίκους αυτής της χώρας, που δεν μπορούσε να τους νικήσει κανείς, ακριβώς γιατί είχαν όλα όσα μπορούσε να επιθυμήσει κάποιος.
Αν ρωτούσε κανείς τους κατοίκους πώς έλεγαν τη χώρα τους, εκείνοι απαντούσαν: Τελειοχώρα. Έτσι λοιπόν θα τη λέμε κι εμείς.

Η Τελειοχώρα ήταν τόσο τέλεια όσο έδειχνε το όνομά της και τα παιδιά φρόντιζαν πάντα όλα να λειτουργούν άψογα. Πόλεμοι, γκρίνιες, καυγάδες δεν υπήρχαν. Οι άνθρωποι ήταν ήρεμοι, ευδιάθετοι και έκαναν τις δουλειές τους με χαρά. Από τα παιδιά ξεχώριζαν τέσσερα που είχαν ιδιαίτερες ικανότητες και ήταν αυτά που έπαιρναν τις σημαντικές αποφάσεις.
Ήταν η Μέλια, που τ’ όνομά της θύμιζε το ολόγλυκο μέλι, η Μυρτώ, από της μυρτιάς την ευωδιά βγαλμένο τ’ όνομά της, η καλοδεχούμενη Ειρήνη και ο αδελφός της ο καλόγνωμος Γιάννης.
Υπήρχε και ένας μεγάλος στο συμβούλιο των παιδιών. Ο σοφός παππούς Πλάτωνας. Ένας καλός γερο-παππούς με κάτασπρα μαλλιά και μακριά γενειάδα. Φορούσε πάντα μια γαλάζια κάπα και εύκολα κανείς από μακριά μπορούσε να τον μπερδέψει με τον μάγο Μέρλιν, αγαπημένο φίλο των παιδιών, από μια γειτονική τους χώρα.
Μια μέρα κάτι πολύ περίεργο συνέβη στην Τελειοχώρα. Αν και κόντευε μεσημέρι, ο ήλιος δεν είχε ανέβει ψηλά στον ουρανό. Υπήρχε πολύ λίγο φως. Όλοι και όλα ένιωθαν κουρασμένα και τεμπέλικα. Οι άνθρωποι, τα λουλούδια, τα δέντρα. Το κοκόρια είχαν λαλήσει από πολύ πρωί, όμως τα παιδιά δεν ξεκίνησαν για το σχολείο. Όπως οι περισσότεροι κάτοικοι, ξεγελάστηκαν και έμειναν στα κρεβάτια τους.
Η Μέλια, η Μυρτώ, η Ειρήνη και ο Γιάννης ανησύχησαν και έτρεξαν στον παππού Πλάτωνα. Έπρεπε να μάθουν τι συμβαίνει. Ο Ήλιος πρέπει να είχε κάποια παράπονα. Ο Ήλιος πραγματικά ήταν στενοχωρημένος γιατί τα παιδιά τον θεωρούσαν δεδομένο. Κάθε μέρα έτρεχαν, έπαιζαν, γελούσαν κάτω απ’ αυτόν, αλλά ποτέ δε σκέφτηκαν να τον ευχαριστήσουν. Στην Τελειοχώρα όλα ήταν τέλεια, γιατί είχε βάλει και αυτός λίγο το χεράκι του.
Τα παιδιά κατάλαβαν. Μαζεύτηκαν και όλα μαζί φώναξαν ένα μεγάλο Ευχαριστώ. Ζωγράφισαν μια καρδιά με έναν ολόκληρο Ήλιο στη μέση. Και αυτό έγινε το έμβλημα του σχολείου τους.
Ο ήλιος φώναξε στον γιο του, τον Φαέθοντα, να ζέψει τα ολόλευκα άλογά του στη χρυσή του άμαξα. Την άλλη μέρα, βγήκε πάλι ολόλαμπρος στον πρωινό ανοιξιάτικο ουρανό.
Όλα πάλι έγιναν τέλεια στην Τελειοχώρα και τα παιδιά χαρούμενα συνέχισαν την ξέγνοιαστη ζωή τους.
 

Διαβάστε το γράμμα της Ευαγγελίας Διολίτση.

Άργος, 9 Μαρτίου 2012
Αγαπημένη μου Άλκη Ζέη, θα ήθελα να σου πω ότι τα βιβλία σου μου άρεσαν πάρα πολύ αλλά περισσότερο Το καπλάνι της βιτρίνας γιατί γνώρισα τη Μέλια, τη Μυρτώ, τον Νίκο και το καπλάνι από όπου ο Νίκος έστελνε τα γράμματά του. Επίσης μου άρεσε όταν τα παιδιά έπαιζαν με τη βαρέλα στο Λαμαγάρι και όταν το βράδυ έλεγε η μία στην άλλη «Ευ-πο, Λυ-πο».
Από τον Θείο Πλάτωνα μου άρεσε όταν τα παιδιά πήγαιναν στο νοσοκομείο και τους έβγαζαν τα καρυδάκια και μετά τους έδιναν να φάνε παγωτό. Όταν η κυρία μας μας διάβαζε τα βιβλία, έκλεινα τα μάτια μου και ονειρευόμουν ότι εκείνη τη στιγμή ήμουνα κι εγώ μέσα στο παραμύθι.
Άλκη Ζέη είσαι η αγαπημένη μου συγγραφέας. Σε αγαπώ πολύ.

Με αγάπη Ευαγγελία ΔιολίτσηΣχόλια (0)

ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΚΗ ΖΕΗ - Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Τον Απρίλιο 2012, το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη) προσκαλεί την Άλκη Ζέη και εντάσσει στο πρόγραμμά του δύο εκδηλώσεις, καθεμία από τις οποίες αναφέρεται σε διαφορετική πτυχή του συγγραφικού της έργου και απευθύνεται σε διαφορετική ομάδα κοινού.
Οι αναγνώστες θα έχουν έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος το έργο της, να συναντήσουν τη σπουδαιότερη εν ζωή συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας και να συνομιλήσουν μαζί της.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

Τρίτη 24 Απριλίου 2012
Ενημερωτική ημερίδα με αφορμή το βιβλίο του Μιχάλη Ι. Αργυρίδη Άλκη Ζέη: Η τέχνη του να μιλάς στα παιδιά με «έντιμο» τρόπο
Για εκπαιδευτικούς και γονείς

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ας γνωρίσουμε την Άλκη Ζέη!
Για παιδιά 8-14 ετών

Πληροφορίες για το αντικείμενο της κάθε εκδήλωσης και για τη διαδικασία προεγγραφής θα βρείτε ΕΔΩ.Σχόλια (0)

ΑΠΟ ΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Διαβάστε την επιστολή που μας έστειλαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης.

Είμαστε οι μαθητές της Ε΄ τάξης.
Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας. Μας έκανε πολύ καλό αυτός ο διαγωνισμός, γιατί ήρθαμε πιο κοντά στο βιβλίο.
Ακόμα διαβάσαμε τα τρία βιβλία της Άλκης Ζέη, που είναι μία από τις αγαπημένες μας συγγραφείς. Διδαχθήκαμε και ψυχαγωγηθήκαμε. Ήρθαμε σε επαφή με παιδιά-ήρωες της ηλικίας μας και γνωρίσαμε την εποχή της Κατοχής.
Μάθαμε τι σημαίνει ν’ αγωνίζεσαι και να παλεύεις για τα ιδανικά σου και για ένα καλύτερο αύριο. Μάθαμε ότι «τίποτα δε χαρίζεται». Τα πάντα αποκτώνται με κόπο και θυσίες. Διδαχθήκαμε πολύ σπουδαία πράγματα. Τώρα καταλάβαμε και το νόημα της Ιθάκης του ποιήματος του Καβάφη.
Αυτό το γράμμα το γράφουμε με τη βοήθεια των δασκάλων μας και ενσωματώνουμε στον φάκελό μας και τρία επιτραπέζια με ερωτήσεις, ένα για κάθε βιβλίο, που φτιάξαμε όλοι μαζί.

Ευχαριστούμε πολύ και πάλι.
Συγχαρητήρια!!!Σχόλια (0)

ΑΠΟ ΤΟ 34ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ - Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από τον δάσκαλο Δημήτρη Σακκούλη του 34ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.

…μπορεί να μη διαβάσαμε όλοι/ες όλα τα βιβλία.
…μπορεί να «αποτύχαμε» στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου.
Όμως σήμερα είμαστε χαρούμενοι, γιατί κάθε Τρίτη πρωί ζούσαμε μια αλλιώτική σχέση. Μια σχέση που ήταν πρωτόγνωρη για κάποιους/ες. ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!
- Ταξιδεύαμε πάνω σε άψυχες σελίδες, που ξαφνικά ζωντάνευαν.
- Χανόμασταν στις αφηγήσεις των συμμαθητών/τριών μας, που μοιράζονταν μαζί μας αυτό που πήραν από τα βιβλία.
- Βυθιζόμασταν στο όνειρο, διαβάζοντας στην τάξη αποσπάσματα που μας άρεσαν.
- Μεταφερόμασταν στον χώρο και στον χρόνο γνωρίζοντας χώρες και γεγονότα τόσο μακρινά και τόσο κοντινά.
Ήταν μια αρχή…
Περιμένουμε ανάλογες πρωτοβουλίες στο μέλλον!

Σας ευχαριστώ!
Δημήτρης Σακκούλης
Σχόλια (0)

Η ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Η Άλκη Ζέη, η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων, θα βρεθεί την Τετάρτη, 28 Μαρτίου στο Ηράκλειο, και 29 με 31 Μαρτίου στα Χανιά και θα επισκεφτεί σχολεία τα οποία συμμετέχουν στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης «Ο θαυμαστός κόσμος της Άλκης Ζέη», που διοργάνωσαν φέτος οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Τα παιδιά θα έχουν έτσι τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη σπουδαιότερη εν ζωή συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας και το σημαντικό έργο της. Την Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, στις 6:30 μ.μ., στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (Νεώριο Μόρο), το βιβλιοπωλείο ΕΠΙΛΟΓΕΣ σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν μια θερμή βραδιά αφιερωμένη στην Άλκη Ζέη. Η Άλκη Ζέη συναντά τους αναγνώστες της, συζητά μαζί τους για το έργο της και υπογράφει αντίτυπα των βιβλίων της. Το Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012, η Άλκη Ζέη συναντά τους μαθητές και τις μαθήτριες στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Δήμου Χανίων, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Τα σχολεία που θα επισκεφτεί η Άλκη Ζέη είναι:
• 49ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
• 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
• 9ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
• Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Ναυστάθμου Κρήτης
• 13ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων
• Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας


Σχόλια (0)

ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Λάβαμε από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου μια όμορφη ζωγραφιά από τον μαθητή Γιώργο Μανδαλιανό (ΣΤ΄ Δημοτικού) και το ακόλουθο μήνυμα:
«Σας ευχαριστούμε για τα αριστουργήματα που μας έχετε προσφέρει και μας συντροφεύουν στον ελεύθερο χρόνο μας. Μέσα από τα βιβλία σας ξεπροβάλλουν ολοζώντανες εικόνες της νεότερης ιστορίας μας και μας πλημμυρίζουν την ψυχή μας με ποικίλα συναισθήματα. Ταυτιζόμαστε κάθε φορά με τους μικρούς ήρωες, αγωνιούμε μαζί τους και πασχίζουμε να βρούμε λύση στα προβλήματά τους. Ευχόμαστε ολόψυχα να είστε πάντα δημιουργική, στοχαστική και πλήρης».

Τα παιδιά της ΣΤ2 τάξης του 1ου Δ.Σ. Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου
Σχόλια (0)

ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ - Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Η Αφροδίτη, ο Γιάννης, η Χριστίνα και η άλλη Χριστίνα, ο Δημήτρης, ο Πάρης, ο Σάκης, ο Ζήσης, ο άλλος Γιάννης, ο άλλος Δημήτρης, η Ιωάννα, η Παρασκευή, ο Θωμάς, ο Γρηγόρης, η Φανή, και η Ναυσικά είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ1 τμήματος που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο.

Εδώ φωτογραφίζονται με τη δασκάλα τους, την κα Αγγελική Τσαρσιώτου.
Η κα Αγγελική δούλεψε με τα παιδιά της τάξης της τον Θείο Πλάτωνα και μας έστειλαν ένα πολύ συμπαθητικό γαϊδουράκι. Εμάς μας άρεσε, το φωτογραφίσαμε και σας το παρουσιάζουμε.Σχόλια (0)

ΑΠΟ ΤΟ 2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ - Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ Δημοτικού (τμήμα Ε1) μας στέλνουν μια φωτογραφία τους για την Άλκη Ζέη.

Τους ευχαριστούμε πολύ.


Σχόλια (0)

ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ - Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Η καλύτερη ώρα έφτασε! Η ώρα των δώρων.
Όπως ξέρετε όλοι, τριάντα (30) τυχεροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες που απάντησαν σωστά σε όλες τις ερωτήσεις του διαγωνισμού τους οποίους θα αναδείξει  η κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), στις 5 Μαΐου (στις 12 το μεσημέρι), θα κερδίσουν τα εξής δώρα:

Οι δέκα (10) μαθητές της Δ΄ Δημοτικού κερδίζουν:
1. ένα ποδήλατο
2. ένα πατίνι
3. σχολική τσάντα και βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 ευρώ
4. σχολική τσάντα και βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 ευρώ
5. σχολική τσάντα και βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 ευρώ
6. εκπαιδευτικό παιχνίδι και βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 ευρώ
7. εκπαιδευτικό παιχνίδι και βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 ευρώ
8. εκπαιδευτικό παιχνίδι και βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 ευρώ
9. mp3 και βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 ευρώ
10. mp3 και βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 ευρώ

Οι δέκα (10) μαθητές της Ε΄ Δημοτικού κερδίζουν:
1. ένα ποδήλατο
2. ένα πατίνι
3. δέκα κινηματογραφικά εισιτήρια σε κινηματογράφους ODEON
4. σχολική τσάντα και βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 ευρώ
5. σχολική τσάντα και βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 ευρώ
6. σχολική τσάντα και βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 ευρώ
7. εκπαιδευτικό παιχνίδι και βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 ευρώ
8. εκπαιδευτικό παιχνίδι και βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 ευρώ
9. mp3 και βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 ευρώ
10. mp3 και βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 ευρώ

Οι δέκα (10) μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού κερδίζουν:
1. ένα ποδήλατο
2. ένα πατίνι
3. δέκα κινηματογραφικά εισιτήρια σε κινηματογράφους ODEON
4. σχολική τσάντα και βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 ευρώ
5. σχολική τσάντα και βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 ευρώ
6. εκπαιδευτικό παιχνίδι και βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 ευρώ
7. εκπαιδευτικό παιχνίδι και βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 ευρώ
8. εκπαιδευτικό παιχνίδι και βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 ευρώ
9. mp3 και βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 ευρώ
10. mp3 και βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίας 50 ευρώ

• Τα ποδήλατα είναι ευγενική προσφορά της εταιρείας PODILATO O.E. www.podilato.com.gr.
• Τα πατίνια Maxi Micro είναι ευγενική προσφορά της εταιρείας ATHLETIC POINT www.athleticpoint.gr.
• Τα κινηματογραφικά εισιτήρια είναι ευγενική προσφορά της ODEON (www.odeon.gr), μπορούν να εξαργυρωθούν οποιαδήποτε ώρα από Δευτέρα έως Πέμπτη για οποιαδήποτε 2D προβολή. Ισχύουν για τους κινηματογράφους ODEON στην Αθήνα (ODEON STARCITY, ODEON KOSMOPOLIS, ODEON ΟΠΕΡΑ, ODEON ΕΜΠΑΣΣΥ NOVA, ΟDEON ΓΛΥΦΑΔΑ), στη Θεσσαλονίκη (ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ), στην Τρίπολη (ODEON CINEVILLE), στα Γιάννενα (ODEON PARALIMNIO), στην Ξάνθη (ODEON COSMOS), στην Κομοτηνή (ODEON ΚΟΜΟΤΗΝΗ), στο Ηράκλειο Κρήτης (ODEON TALOS) και στη Χαλκίδα (ODEON ΜΑΓΙΑ).
• Οι σχολικές τσάντες δημοτικού NBA & Forever Friends είναι ευγενική προσφορά της εταιρείας GIM www.gimsa.gr.
• Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια (1. Εργαστήριο Χημείας και 2. Οχήματα & Ηλιακή ενέργεια) είναι ευγενική προσφορά της εταιρείας AS Company (www.ascompany.gr) από τη σειρά «Μαθαίνω & Δημιουργώ».
• Τα mp3 είναι ευγενική προσφορά της εταιρείας CRYPTO www.crypto.gr, www.cryptoelectronics.gr.
• Τα βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι ονομαστικής αξίας έως 50 ευρώ, εκπαιδευτικά βοηθήματα ή παιδικά βιβλία της επιλογής σας.

Ευχαριστούμε όλες τις εταιρείες για την ευγενική χορηγία τους.
 


Σχόλια (0)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΔΗΨΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΚΗ ΖΕΗ - Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Αγαπημένη μας κα Ζέη,

Είμαστε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αιδηψού, το οποίο βρίσκεται στη βόρεια Εύβοια. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό, όπου δε μας δίνεται εύκολα η δυνατότητα να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας.

Εδώ και μερικούς μήνες έχουμε ξεκινήσει να διαβάζουμε πολλά από τα βιβλία σας. Αυτά μας έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουμε ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τις ζωές πολλών ανθρώπων και καταλάβαμε ότι η ζωή δεν είναι εύκολη, αλλά κρύβει δυσκολίες και κινδύνους. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να αγωνιζόμαστε και να προσπαθούμε για μια καλύτερη ζωή.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Με εσάς που μας συγκινήσατε τόσο με τα βιβλία σας. Θα χαιρόμασταν περισσότερο αν σας γνωρίζαμε και από κοντά. Θα θέλαμε λοιπόν να σας προσκαλέσουμε στο μικρό μας σχολείο, έτσι ώστε να μας διηγηθείτε η ίδια στιγμές από τη ζωή σας.

Με πολλή αγάπη και εκτίμηση

Οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου ΑιδηψούΣχόλια (0)