GR

Blog Μεταιχμίου

θέματα: Νοέμβριος 2011


RSS ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (1/11/2011) - Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011Σχόλια (0)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΣΤΟ 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ (31/10/2011) - Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011Σχόλια (0)

Η ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ - Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Δείτε τα βίντεο

1. http://www.metaixmio.gr/
2. http://www.mikrosanagnostis.gr/


Σχόλια (0)

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ, ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ, ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ - Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Το κλασικό βιβλίο της Άλκης Ζέη Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου ανεβαίνει φέτος στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Οι παραστάσεις ξεκινούν από τις 3 Νοεμβρίου 2011 και θα διαρκέσουν έως τις 13 Μαΐου 2012. Η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 8 το βράδυ.

Η μοναδική γραφή της Άλκης Ζέη συνδυάζει με απαράμιλλο τρόπο τη δραματικότητα και την αγωνία του πολέμου με την ελαφράδα της παιδικής ματιάς, κάνοντας τον Μεγάλο περίπατο του Πέτρου ένα από τα πιο αυθεντικά και αγαπητά κείμενα σχετικά με αυτό το κομμάτι της ελληνικής Ιστορίας. Το έργο διασκευάστηκε για το θέατρο και παρουσιάζεται με τη σκηνοθετική υπογραφή του Τάκη Τζαμαργιά, ενός σκηνοθέτη με μεγάλη παιδαγωγική εμπειρία, που καλείται να ζωντανέψει σκηνικά, μαζί με τους συνεργάτες του, το ψηφιδωτό των προσώπων και τις ιδέες της μεγάλης ελληνίδας πεζογράφου.
Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση και τους συντελεστής της θα βρείτε ΕΔΩ.

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την παράσταση μπορούν να επικοινωνούν με την κα Χαρά Δήμα (210 3301880).

Μοναδική ευκαιρία για τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης με τα βιβλία της Άλκης Ζέη τον οποίο διοργανώνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να εργαστούν διαθεματικά και να εμβαθύνουν στο έργο προσεγγίζοντάς το και μέσω μιας άλλης μορφής τέχνης.Σχόλια (1)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ - Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Για την καλύτερη αξιοποίηση των βιβλίων της Άλκης Ζέη στην τάξη μπορείτε να ανατρέξετε στο εκπαιδευτικό υλικό που επιμελήθηκε η συγγραφέας Μαρίζα Ντεκάστρο με στόχο την ενεργητική συμμετοχή όλων –μαθητών και εκπαιδευτικών-, ώστε να εμβαθύνουν στο περιεχόμενο του βιβλίου και να απολαύσουν την ανάγνωσή του.

Εκπαιδευτικό υλικό για το βιβλίο Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου : Ένα βιβλίο για τα δύσκολα χρόνια του πολέμου, της κατοχής, της πείνας, του φόβου, αλλά και της αγάπης για τη ζωή, την ελευθερία και τη φιλία.

Εκπαιδευτικό υλικό για το βιβλίο Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της: Ένα βιβλίο για το δύσκολο θέμα των ναρκωτικών, αλλά και για το διαζύγιο, τη μετανάστευση, το χάσμα γενεών, τα κρίσιμα χρόνια της εφηβείας.

 
Σχόλια (1)

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ - Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Μαραθώνιος Ανάγνωσης με τα βιβλία της ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έως τις 25 Νοεμβρίου 2011

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού

Νοέμβριος 2011-Μάιος 2012
Υπό την αιγίδα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Παρατείνεται έως τις 25 Νοεμβρίου 2011 η δυνατότητα συμμετοχής στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης
λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης και του αυξημένου ενδιαφέροντος που έχουν μέχρι στιγμής επιδείξει τα σχολεία. Ο Μαραθώνιος που διοργανώνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με τη μορφή διαγωνισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού με θέμα το έργο της Άλκης Ζέη, της σπουδαιότερης εν ζωή συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας με στόχο την ενίσχυση της ανάγνωσης και την καλλιέργεια της αγάπης των μαθητών για το καλό βιβλίο.

Μέχρι στιγμής εκατοντάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα, από την Κομοτηνή και την Ξάνθη μέχρι την Κάλυμνο και από τη Νάξο μέχρι την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα, έχουν δηλώσει συμμετοχή για να «τρέξουν» στον Μαραθώνιο. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ποια σχολεία συμμετέχουν.

Έως τις 10 Ιανουαρίου 2012, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, θα αποσταλούν στα σχολεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή τα ερωτηματολόγια για να μοιραστούν στους μαθητές. Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα συγκεντρωθούν από τον εκπαιδευτικό του τμήματος και θα πρέπει να σταλούν στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έως τις 31 Μαρτίου 2012.
Επιπλέον, όπως ήδη γνωρίζετε, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ Δημοτικού θα γράψουν ομαδικά μια σύντομη ιστορία χρησιμοποιώντας τους τίτλους των βιβλίων της Άλκης Ζέη και δικές τους λέξεις (περισσότερες οδηγίες για τις προδιαγραφές της ιστορίας θα βρείτε στα έντυπα με τις ερωτήσεις που θα σταλούν τον Ιανουάριο). Οι ομαδικές ιστορίες που πρέπει να μας αποσταλούν έως τις 31 Μαρτίου 2012 θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή την οποία απαρτίζουν η Μαρία Αγγελίδου, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ο Μιχάλης Αργυρίδης, εκπαιδευτικός-μελετητής της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας και η Καλλιόπη Κύρδη, εκπαιδευτικός-συγγραφέας.

Στείλτε μας τα σχόλιά σας για τον Μαραθώνιο Ανάγνωσης. Το συγκεκριμένο blog μπορεί να αποτελέσει σημείο διαλόγου για την καλύτερη επεξεργασία του Μαραθωνίου, στέλνοντας τις προτάσεις σας και ανταλλάσσοντας απόψεις και σκέψεις, ώστε να αποτελέσει ο Μαραθώνιος ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα λογοτεχνίας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τον Μαραθώνιο μπορείτε να επικοινωνείτε με:
•    την κα Μαρία Γεροσίδερη (211 3003500, εσωτ. 523, schools@metaixmio.gr)
•    την κα Ντόρα Τσακνάκη (211 3003500, εσωτ. 525, pressoffice@metaixmio.gr).Σχόλια (0)

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ - Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Μαραθώνιος Ανάγνωσης με τα βιβλία της ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ
για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού
Νοέμβριος 2011-Μάιος 2012
Υπό την αιγίδα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Όπως ήδη γνωρίζετε οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν Μαραθώνιο Ανάγνωσης (Νοέμβριος 2011-Μάιος 2012) με τη μορφή διαγωνισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού με θέμα το έργο της Άλκης Ζέη, της σπουδαιότερης εν ζωή συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας με στόχο την ενίσχυση της ανάγνωσης και την καλλιέργεια της αγάπης των μαθητών για το καλό βιβλίο.

Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι μεγάλη με συμμετοχές σχολείων από όλη την Ελλάδα: από την Κομοτηνή και την Ξάνθη μέχρι την Κάλυμνο και από τη Νάξο μέχρι την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα. Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σας που διδάσκουν στη Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη για τη δράση αυτή, καθώς ο Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα λογοτεχνίας για να παρουσιαστεί και να συζητηθεί ένα βιβλίο σε μια σχολική ομάδα, και επιπλέον το θέμα του συγκεκριμένου Μαραθωνίου δίνει τη δυνατότητα γνωριμίας με μια συγγραφέα της οποίας το έργο αποτελεί σταθμό στην ιστορία της σύγχρονης νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Οι συμμετοχές συνεχίζονται έως τις 10 Νοεμβρίου. Πατήστε ΕΔΩ  ή δείτε το συνημμένο αρχείο για περισσότερες πληροφορίες για τον Μαραθώνιο και για τους όρους συμμετοχής.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τον Μαραθώνιο μπορείτε να επικοινωνείτε με:
•    την κα Μαρία Γεροσίδερη (211 3003500, εσωτ. 523, schools@metaixmio.gr)
•    την κα Ντόρα Τσακνάκη (211 3003500, εσωτ. 525, pressoffice@metaixmio.gr).


Σχόλια (0)